Zastawa stołowa, czyli tania reklama

Odpowiednio dobrana zastawa stołowa to krok do sukcesu. Piękne podanie potrawy, polegające na dopasowaniu poszczególnych komponentów nakrycia, takich jak srebro stołowe i szkło kryształowe przesądza o atrakcyjności dania. Musimy zatem zadbać nie tylko o urozmaicone menu, wspaniały zapach i smak serwowanych potraw, ale również ich wygląd na stole. Najważniejsza w tym momencie jest zastawa stołowa. Wyroby porcelanowe świadczą o prestiżu danej restauracji, czy kawiarni. Przede wszystkim jednak urzekają swoją funkcjonalnością i pięknym wzornictwem.

 Żeby dobrze wybrać porcelanę gastronomiczną, należy zwrócić w pierwszej kolejności uwagę na charakter serwowanych potraw, wystrój wnętrza oraz resztę elementów wyposażenia gastronomicznego np. naczynia bufetowe, sztućce oraz kieliszki i szklanki do napojów i alkoholowych trunków. Wszystko powinno być doskonale zharmonizowane. Stół jest bowiem kompozycją, w której pierwszą rolę gra potrawa, a naczynia są ozdobną ramą każdej nawet najmniejszej przekąski, więc zainwestuj tak aby twoja zastawa stołowa sama na siebie zarabiała, zapewniając ci nowych klientów i lepszą jakość serwisu.